29 de des. 2015

els .barcelona arriben el 12 de gener

Fa uns dos anys la ICANN va obrir la possibilitat de sol·licitar nous dominis de nivell superior (gTLD). Amb aquesta obertura s'anunciava que en els mesos següents es podrien registrar dominis amb poc més de 1.400 noves terminacions. Des de fa temps ja es poden registrar dominis .bike .bio .club .futbol ...

El proper 12 de gener es podran començar a registrar dominis .BARCELONA i seran reconeixibles a Internet a partir del 20 de març. Tot i això aquest registre no estarà obert per a tothom perquè segons la Fundació PuntCat, que és l'entitat encarregada de gestionar els .barcelona, aquests dominis seran per a webs relacionats amb la ciutat o la seva àrea d'influència, independentment del lloc de residència del sol·licitant.



Seguint la mateixa mecànica que amb els .CAT els dominis .BARCELONA no es registraran automàticament sinó que haurà de ser supervisat pel registrador per tal de comprovar la temàtica.

La previsió de l'Ajuntament de Barcelona, que va ser l'organisme que va sol·licitar el .BARCELONA a la ICANN, la previsió és que en tres anys hi hagi uns 20.000 dominis amb aquest domini de nivell superior. Inicialment el cost de registrar un .barcelona estarà al voltant dels 100 € l'any, i a partir del març del 2016 el cost es reduirà quedant sobre els 40 € anuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada